Način pripreme
Meki maslac se umuti sa šećerom dok ne postane vazdušast. Dodaju se žumanca jedno po jedno i nakon što ih upije maslac, dodaju se kisela pavlaka, vanila i narendana kora limuna.
Dodaje se brašno, prosejano sa praškom za pecivo. Breskve, isečene na parčiće takođe se dodaju. Smesa se sipa u posudu za pečenje prečnika 26 cm, postavljenu papirom za pečenje,
Kolač se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.
Dok se kolač peče, sprema se glazura od belanaca.
Belanca se pomešaju sa šećerom i stavljaju se na paru. Mešaju se povremeno i nakon što se šećer istopi, sklanjaju se sa vatre i mute se mikserom dok ne postanu gusta.
Stavljaju se na polupečeni voćni kolač pomoću šprica ili kašike.
Neverovatan kolač sa breskvama se vraća u rernu na još 20 minuta.
Izvadi se zajedno sa papirom i ohladi se na rešetki.
Nek vam je slatko uz ovaj raskošan kolač sa breskvama i glazurom od belanaca!