Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Voćni rolat sa breskvama

Voćni rolat sa breskvama

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Voćni rolat sa breskvama
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Voćni rolat sa breskvama koji se topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • breskve - 4 komada
  • šećer - 3 kašike
  • kupine
  • za nadev
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 6 kašika
  • brašno - 5 kašika
  • kakao - 2 kašike
  • vanila - 1 komad
  • za krem
  • kisela pavlaka - 500 g, 20 %
  • krem sir - 200 g
  • krem - 1 pakovanje, Ole, dr Etker
  • šećer u prahu - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Tri breskve se oljušte i iseku na kriške. Stavljaju se u nelepljivi tiganj i posipaju se sa tri kašike šećera, prelivaju se sa 150 ml vode.

Kuvaju se dok ne omekšaju. Prebacuju se u cediljku, pri čemu se sok sačuva.

Jaja, zajedno sa šećerom, se umute u penu.

Dodaju se prosejano brašno sa kakaom i vanila. Smesa se promeša pažljivo. Sipa se u posudu za pečenje od rerne, koja je postavljena papirom za pečenje.

Kora za sjajan voćni kolač se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-13 minuta. Ostavlja se da se ohladi na papiru.

Kisela pavlaka se pomeša sa krem sirom i šećerom u prahu. Promešaju se. Dodaje se, budući da je suva, krem Ole i muti se dok ne postane gladak.

Kora se oslobodi papira i preliva se izdvojenim sokom. Maže se delom krema. Preko njega se poređaju parčići breskvi.

Sladak rolat se uvija i ostavlja se na hladnom da se stegne.

Preostali krem se prebacuje u špric sa zvezdastim nastavkom. Rolat sa breskvama se ukrašava kremom, kriškama breskvi i kupinama.

Nek vam je slatko uz ovaj neverovatan voćni rolat sa breskvama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: