Kolač sa rikotom i kajsijama

Kolač sa rikotom i kajsijama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Kolač sa rikotom i kajsijama
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
11/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj35 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
"Sjajna kombinacija ukusa, sakupljenih u ovom kolaču sa rikotom i kajsijama"

Potrebni sastojci

  • maslac - 50 g, meki
  • šećer - 90 g
  • jaja - 2 komada
  • rikota - 130 g
  • kora limuna - od 1 limuna
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • brašno - 160 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • so - 1 prstohvat
  • kajsije - 3 - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj kolač sa kajsijama brašno se proseje sa praškom za pecivo i solju.

Meki maslac se umuti sa šećerom. Dodaju se jaja jedno po jedno, pri čemu se mućenje nastavlja. Dodaju se kora i sok od lumuna i rikota.

Na kraju se dodaje i suva smesa.

Okrugli kalup za kolač veličine 10/20 cm se maže uljem i posipa se brašnom. Stavlja se polovina smese. Preko nje se raspoređuju parčići isečenih i oljuštenih kajsija. Pokrivaju se preostalom smesom.

Kolač sa breskvama se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta.

Gotov kolač se okreće na rešetku i ostavlja se da se ohladi.

Prijatno uz kolač sa rikotom i kajsijama!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: