Način pripreme
Aktivirajte kvasac u malo toplog mleka, šećera i malo brašna. Prosejte brašno i od svih sastojaka zamesite lepo glatko testo.
Namažite uljem i pokrijte folijom da naraste. Nakon što je gotovo testo podelite ga na dva jednaka dela i jednu malu loptu za dekoraciju listova.
Jedan deo razvijte u oblu debelu koru, veliku koliko i posuda za pečenje. Pokrijte papirom za pečenje i stavite oblu koru.
Isecite šunku na krugove i narendajte kačkavalj. Pospite obilno kačkavaljem, poređajte šunku i topljeni sir.
Od drugog dela testa takođe razvijte oblu koru veličine posude za pečenje i isecite na trake na četiri mesta, sa slika ćete imati predstavu kako. Upletite trake, počinjući od spolja na unutra.
Od male lopte testa oblikujte listiće, tako što ih sečete oštrim nožem. Ostavite pogaču da naraste, nakon čega je mažete žumancem i pečete u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.