Način pripreme
1. Zagrejte na slaboj vatri svinjsku mast, vodu, vino, ulje i prstohvate šećera. Dovoljno je da se mast istopi i da se dobije homogena smesa, ni u kom slučaju ne treba da vri.
2. Ako je zagrejana smesa od sastojaka mnogo topla, ostavite da se blago ohladu i tada namrvite kvasac unutra, stavite blago umućeno jaje, brašno i so i zamesite glatko testo. Zbog toga što ima mnogo masnoće u njemu, neće se lepiti - osim malo u početku.
3. Podelite testo na dva jednaka dela. Razvijte jedan u tanku koru u obliku pravougaonika, veličine pleha od rerne - 30-40 cm. Stavite u pleh, prethodno postavljen papirom za pečenje.
4. Poređajte kobasice i svinjsko meso. Ja koristim poluzrele kobasice blago dimljene arome, a mesto preskačem ponekad, ali ovde vam dajem originalnu varijantu.
5. Razvijte i drugi deo testa na tanko i pokrijte nadev, tako što uvijate u zavrćete krajeve.
6. Ostavite pogaču 30 minuta da odstoji i nakon toga je namažite umućenim jajetom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta ili dok ne dobije zlatastu preplanulost.
7. Servirajte ukusnu špansku punjenu pogaču sa Salamanke dok je još topla.
Prijatno!