Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Patišpanj rolat sa čokoladnim kremom

Patišpanj rolat sa čokoladnim kremom

Patišpanj rolat sa čokoladnim kremom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Aroma kafe i ukus čokoladnog patišpanj rolata - šta više možemo da poželimo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada, mala
  • šećer - 180 g
  • brašno - 180 g
  • kakao - 1 kašika, ravna
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • esencija badema - poklopac
  • krem
  • sveže mleko - 300 ml
  • tečna pavlaka - 50 ml
  • čokoladni krem - 1 komad, bez kuvanja
  • kondenzovano mleko - 3 kašike
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom mikserom, dodajemo brašno i prašak za pecivo, a na kraju esenciju badema.

Promeša se smesa za kolač, u trećinu se sipa kakao i meša se da se ujednači boja.

Sipa se belo testo na papir za pečenje, odozgo se kašikom oforme lente po celom testu.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva i izvadimo na vlažnu krpu.

Uvija se uža strana u rolat i ostavlja se na kratko da se ohladi.

Sprema se krem, tako što u hladno sveže mleko i pavlaku sipamo pakovanje čokoladnog krema bez kuvanja i mešamo minut mikserom.

Dodaje se kondenzovano mleko, muti se još malo u krem.

Maže se kora čokoladnim kremom, uvija se sladak rolat i stavlja se na poslužavnik.

Odozgo se maže preostalim čokoladim kremom i posipamo kokosovo brašno po lentama za dekoraciju.

Seče se dobro ohlađen patišpanj rolat na kriške i servira se.

Veoma je ukusan ovaj patišpanj rolat sa čokoladnim kremom.

Probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: