Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom mikserom, dodajemo brašno i prašak za pecivo, a na kraju esenciju badema.
Promeša se smesa za kolač, u trećinu se sipa kakao i meša se da se ujednači boja.
Sipa se belo testo na papir za pečenje, odozgo se kašikom oforme lente po celom testu.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva i izvadimo na vlažnu krpu.
Uvija se uža strana u rolat i ostavlja se na kratko da se ohladi.
Sprema se krem, tako što u hladno sveže mleko i pavlaku sipamo pakovanje čokoladnog krema bez kuvanja i mešamo minut mikserom.
Dodaje se kondenzovano mleko, muti se još malo u krem.
Maže se kora čokoladnim kremom, uvija se sladak rolat i stavlja se na poslužavnik.
Odozgo se maže preostalim čokoladim kremom i posipamo kokosovo brašno po lentama za dekoraciju.
Seče se dobro ohlađen patišpanj rolat na kriške i servira se.
Veoma je ukusan ovaj patišpanj rolat sa čokoladnim kremom.
Probajte!