Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Praznična torta od jagoda

Praznična torta od jagoda

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Praznična torta od jagoda
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Praznična torta od jagoda - nežno zadovoljstvo za sva čula"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 2 - 3 komada (po želji, gotove ili domaće)
  • jagode - 1 kg + za ukras
  • za krem
  • krem sir - 4 pakovanja, istopljen
  • maslac - 1 pakovanje, meki
  • šećer u prahu - 3 šolje
  • vanila - 1 kašičica (ili 2 pakovanja)
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Kore za tortu po želji - može patišpanj ili iz kutije, ali u niih se dodaje pire od jagode, koji se pravi veoma lako.

Kilogram jagoda se samelje u mlinu ili se fino iseče ljuštilicom, nakon čega se kuva na ringli da ostane na pola. Podeli se na dva dela.

Jedan deo odlazi u koru, drugi u krem, kojim se slepljuju kore.

Sastojci za krem za tortu se pomešaju i mute se dobro.

Polovina se ostavlja za mazanje odozgo, u drugu polovinu se dodaju jagode i njima se slepe kore.

Ako napravite tri kore, ostavite malo više od polovine za spajanje.

U zavisnosti od krem sira - ako krem bude mnogo mek. dodajte još polju šećera u prahu i pola pakovanja maslaca.

Može da se stavi i u frižider da se stegne.

Za ukras se jagode iseku na 1-2 milimetra debljine, po visini.

Krajnji parćići se stavljaju u osnovu torte od jagode, drugi odozgo. Jedna cela jagoda može da se stavi u centar.

Dobija se veoma ukusna i efektna praznična torta od jagoda!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: