Način pripreme
Kore za tortu po želji - može patišpanj ili iz kutije, ali u niih se dodaje pire od jagode, koji se pravi veoma lako.
Kilogram jagoda se samelje u mlinu ili se fino iseče ljuštilicom, nakon čega se kuva na ringli da ostane na pola. Podeli se na dva dela.
Jedan deo odlazi u koru, drugi u krem, kojim se slepljuju kore.
Sastojci za krem za tortu se pomešaju i mute se dobro.
Polovina se ostavlja za mazanje odozgo, u drugu polovinu se dodaju jagode i njima se slepe kore.
Ako napravite tri kore, ostavite malo više od polovine za spajanje.
U zavisnosti od krem sira - ako krem bude mnogo mek. dodajte još polju šećera u prahu i pola pakovanja maslaca.
Može da se stavi i u frižider da se stegne.
Za ukras se jagode iseku na 1-2 milimetra debljine, po visini.
Krajnji parćići se stavljaju u osnovu torte od jagode, drugi odozgo. Jedna cela jagoda može da se stavi u centar.
Dobija se veoma ukusna i efektna praznična torta od jagoda!