Način pripreme
Bela riba Tilapija, spemljena u tiganju u bogatom i kremastom sosu, pojačanom dobrim slano-kiselim ukusom kapra i aromom sveže smeđe pečurke!
Prepržite 1 supenu kašiku pečuraka u tiganju otprilike 5 minuta, tako da budu zlatkasti i nežni.
Dodajte iseckani luk šalot i kapar. Nastavite da pržite 1 do 2 minute. Izvadite iz tiganja i ostavite sa strane.
U istom tiganju spremite filete ribe.
Začinite tilapiju solju i biberom sa svake strane. Umočite u brašno i prodrmajte kako bi se uklonio višak.
Zagrejte maslac ili maslinovo ulje 1 supenu kašiku (ili više po ukusu) u velikom tiganju na srednjoj vatri. Kuvajte filete tilapije dok ne postanu zlatkasto-smeđe boje, otprilike 3 minute za svaku stranu.
Dok se riba kuva, sipajte pavlaku da provri sa ribom i dinstajte. Dodajte pečurke i šalot. Začinite solju i biberom, peršunom, senfom i kaprom. Kuvajte dok se krem ne zgusti, otprilike 5 minuta.
Na kraju, po želji, možete da pospete izrendanim ementalerom i peršunom, poklopite poklpocem i sačekajte minuticu da se istopi. Poslužite je toplu sa belim ohlađenim vinom!
File tilapije u tiganju je jedno savršeno jelo!