Bonapeti.rs»Recepti»Riba»File tilapije u tiganju

File tilapije u tiganju

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
578972k231
File tilapije u tiganju
Fotografije: Ivelina
1 / 2
27/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Želimo prijatan apetit sa ovim prefinjenim specijalitetom, nazvanim File Tilapije u tiganju"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • pečurke - 400 g (ili drugo povrće po izboru - tikvice, karfiol, prokelj)
  • luk šalot - 2 komada ili drugi luk, sitno iseckan
  • kapar - 2 supene kašike
  • tilapija - 4 fileta (po 110 g svaki)
  • univerzalno brašno - 1/4 šolje za uvaljivanje fileta
  • tečna pavlaka - 200 ml (35%)
  • dižonski senf - 1 supena kašika (po želji)
  • peršun - 1/2 vezice
  • mirođija - 1 supena kašika, iseckana (po želji)
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Bela riba Tilapija, spemljena u tiganju u bogatom i kremastom sosu, pojačanom dobrim slano-kiselim ukusom kapra i aromom sveže smeđe pečurke!

Prepržite 1 supenu kašiku pečuraka u tiganju otprilike 5 minuta, tako da budu zlatkasti i nežni.

Dodajte iseckani luk šalot i kapar. Nastavite da pržite 1 do 2 minute. Izvadite iz tiganja i ostavite sa strane.

U istom tiganju spremite filete ribe.

Začinite tilapiju solju i biberom sa svake strane. Umočite u brašno i prodrmajte kako bi se uklonio višak.

Zagrejte maslac ili maslinovo ulje 1 supenu kašiku (ili više po ukusu) u velikom tiganju na srednjoj vatri. Kuvajte filete tilapije dok ne postanu zlatkasto-smeđe boje, otprilike 3 minute za svaku stranu.

Dok se riba kuva, sipajte pavlaku da provri sa ribom i dinstajte. Dodajte pečurke i šalot. Začinite solju i biberom, peršunom, senfom i kaprom. Kuvajte dok se krem ne zgusti, otprilike 5 minuta.

Na kraju, po želji, možete da pospete izrendanim ementalerom i peršunom, poklopite poklpocem i sačekajte minuticu da se istopi. Poslužite je toplu sa belim ohlađenim vinom!

File tilapije u tiganju je jedno savršeno jelo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: