Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana riba»Domaća marinirana haringa sa krastavčićima

Domaća marinirana haringa sa krastavčićima

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Domaća marinirana haringa sa krastavčićima
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Marinirana haringa sa krastavčićima - najukusnija je kada je spremamo kod kuće"

Potrebni sastojci

  • haringa - 8 komada, file
  • kiseli krastavčići - 1 - 2 komada
  • kapar - 20 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • za marinadu
  • sirće - 600 ml
  • voda - 250 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • lovorov list - 3 - 4 komada
  • biber - 2 supene kašike, zrnca
* merne jedinice

Način pripreme

Za recept sam koristila zamrznutu haringu. Odmrznite ribu, poređajte je u odgovarajuću kutiju i obilno pospite morskom soli.

Stavite kutiju u frižider na 24 sata. Nakon toga operite filete po mlazom hladne vode.

U šerpicu sipajte sirće, vodu, ubacite lovorov list i zrnca bibera. Dodajte 1 supenu kašiku šećera. Mariniranu ribu kuvajte 10 minuta.

U sredinu svakog fileta haringe stavite po komad kiselog krastavčića, luk i 2-3 zrnca kapra. Uvijte rolat i zabodite kraj čačkalicom za zube.

Poređajte riblje rolnice u tegle po 4 komada. Zalijte ohlađenom marinadom tako što dodate lovorov list i zrnca bibera.

Tegle sa miriniranom ribom zatvorite i stavite u frižider.

Domaća mirinirana haringa sa kiselim krastavčićima i kaprom je spremna za konzumaciju nakon 5-6 dana.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: