Način pripreme
Za recept sam koristila zamrznutu haringu. Odmrznite ribu, poređajte je u odgovarajuću kutiju i obilno pospite morskom soli.
Stavite kutiju u frižider na 24 sata. Nakon toga operite filete po mlazom hladne vode.
U šerpicu sipajte sirće, vodu, ubacite lovorov list i zrnca bibera. Dodajte 1 supenu kašiku šećera. Mariniranu ribu kuvajte 10 minuta.
U sredinu svakog fileta haringe stavite po komad kiselog krastavčića, luk i 2-3 zrnca kapra. Uvijte rolat i zabodite kraj čačkalicom za zube.
Poređajte riblje rolnice u tegle po 4 komada. Zalijte ohlađenom marinadom tako što dodate lovorov list i zrnca bibera.
Tegle sa miriniranom ribom zatvorite i stavite u frižider.
Domaća mirinirana haringa sa kiselim krastavčićima i kaprom je spremna za konzumaciju nakon 5-6 dana.
Neka vam je slatko!