Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Tradicionalne španske ćuftice Albondigas

Tradicionalne španske ćuftice Albondigas

Tradicionalne španske ćuftice Albondigas
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Tradicionalne španske ćuftice, koje bi mogle biti razlog da zavolite ovu kuhinju"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • so
  • jaje - 1 komad
  • prezle - 1 kašika
  • origano - prstohvat
  • beli luk u prahu - prstohvat
  • Još
  • prezle - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite sve sastojke u posudu i zamesite dobro mleveno meso, dok se ne sjedini.

Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru nekoliko sati.

Izvadite gotovo mleveno meso i oformite male loptice. Uvaljajte u prezle i ispržite sa svih strana dok ne postane zlatasto u tiganju sa uljem.

Izvadite ćufitice na kuhijski ubrus i servirajte dok su tople.

Tradicionalne španske ćuftice Albondigas su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: