Način pripreme
Ako vam je potrebno nešto brzo da napravite za doručak za porodicu, ove lenje krofne su dobro rešenje.
Razbijte jaja u posudu i umutite sa prstohvatom soli. Dodajte kiselo mleko, promešajte i sipajte brašno sa praškom za pecivo.
Drvenom kašikom ili žicom mešajte da iu smesi nema grudvica. Dodajte onoliko brašna koliko da dobijete testo za krofne, malo gušće od testa za kolač.
Ugrejte ulje na umerenoj/jakoj vatri, na primer jedan-dva stepena ispod maksimalne. Imajte u vidu da ako je vatra jača, domaće krofnice će da izgore odozgo, a unutra mogu da ostanu žive.
Ukoliko vatra nije mnogo jaka, mogu da se natope sa mnogo više masnoće. Zato se preporučuje da ih pratite i da nađete pravu temperaturu.
Sa kašikom uzmite od smese, stavite u ulje i pržite krofnice dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.
Pospite šećerom u prahu kad budu gotove ili omiljenim topingom i servirajte.
Prijatno!