Pečeni krompir sa kačkavaljem i sosom od paradajza

Pečeni krompir sa kačkavaljem i sosom od paradajza

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
177
312
14/08/2020
"Uživajte u pečenom krompiru sa kačkavaljem i paradajz sosom dok još ima"
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano248
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir, oljuštite ga i ostavite ga da se ohladi, pa ga nasecite na kriške.

U šerpu sipajte sok od paradajza i dodajte pire od paradajza, so i biber, oljušteni čen belog luka, bosiljak i peršun po ukusu i maslinovo ulje, pa kuvajte oko 5 minuta nakon što prokuva na slaboj vatri.

U pleh sipajte polovinu sosa od paradajza i ravnomerno ga rasporedite po dnu. Poređajte nasečeni krompir i pospite ga obilno kačkavaljem.

Poređajte drugi red krompira i rasporedite preostali kačkavalj preko njega. Preko svega rasporedite paradajz sos i pleh stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite krompir na sredini rerne oko 25 minuta.

Ukusna i brza letnja večera od pečenog krompira sa kačkavaljem i paradajz sosom!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar