Klasične tulumbice iz davnina

17/08/2020
"Oni koji ne znaju ukus tulumbi iz davnina, mnogo su propustili"
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano179
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 300 ml
  • brašno - 400 g
  • šećer - 4 supene kašike
  • jaja - 4 komada
  • maslac - 1 supena kašika
  • za sirup
  • šećer - 220 g
  • voda - 250 ml
  • vanila - 2 kesice
  • ulje - oko 1 l, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U vatrostalnu činiju stavljamo vodu, šećer i maslac. Ugrevamo tečnost dok ne provri, mešamo dok se šećer ne rastopi.

Smanjujemo jačinu vatre i počinjemo da dodajemo brašno u malim delovima, ne prestajemo da mešamo. Tako uradimo sa celom količinom brašna.

Testo za tulumbe će početi samo da se odvaja od ivica posude. To je znag da je spremno i skidamo sa vatre.

Sačekamo da se malo ohladi i dodajemo jedno po jedno jaje. Ponovo promešamo. Smesu stavljamo u špric za tulumbe.

U šerpi ili drugoj dubokoj posudi ugrevamo 1 litar ulja.

Stavljamo domaće tulumbice direktno u njega i pržimo dok ne dobije zlatnu boju. Poređamo ih u pleh i prelivamo šećernim sirupom.

Sirup za tulumbe se priprema tako što u vodi rastvorimo šećer i vanilu. Ostavljamo na vatru da provri i da se malo zgusne.

Jedemo sa užikom klasične tulumbe iz davnina.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar