Način pripreme
Uzmite paradajz, operite i oljuštite. Nakon toga isecite oljušteni paradajz na kockice.
Stavite tiganj na srednju temperaturu da se ugreje, sipajte u njega ulje, a nakon toga dodajte brašno. Promešajte. Pržite na tihoj vatri dok ne dobiju zlatnobraon boju.
Nakon toga dodajte pastu od paradajza u brašno. Dobro promešajte i pržite još 4-5 minuta.
Uzmite isečeni paradajz i takođe stavite u tiganj, dodajte beli lu, sino iseckan ili izgnječen na gnječilicu za beli luk. Uz neprestano mešanje kuvajte sve zajedno još 5 minuta.
Sadržaj tiganja premestite u odgovarajuću veliku šerpu. Dodajte vodu i stavite na umerenu vatru.
Periodično mešajte paradajz čorbu dok ne provri. Začinite solju i biberom po ukusu.
Nakon što jelo bude gotovo, uzmite štapni mikser i izgnječite.
Vaša turska krem čorba od paradajza je gotova.
Napomena: Možete je servirati tako što ćete je posuti rendanim belim sirom ili pavlakom i začinima. Veoma je ukusna i sa krutonima.