Ćureće vreteno

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Ćureće vreteno
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 9sa Videom
18/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Jedite u slast ovo raskošno ćureće vreteno"

Potrebni sastojci

  • ćureće šnicle - 3 komada
  • jaja - 2 komad
  • parmezan - 20 g, narendan
  • slanina - 3 komada, tanku parčići
  • so
  • biber
  • belo vino - 50 ml
  • beli luk - 2 čena
  • ruzmarin - 1 grančica
  • za krompir pire
  • krompir - 500 g
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Istucajte blago ćureće šnicle. Posolite i začinite biberom.

Umutite dva jaja žičanom mutilicom i dodajte 20 g, narendanog parmezana.

Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i ispržite jedan omlet. Isecite omlet na 3 lente.

U sredinu svake šnicle stavite po parče omlete i parče slanine. Uvijte u rolat i probodite čačkalicom.

U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Ubacite čenove belog luka i grančicu ruzmarina. Ispržite rolnice sa svih strana kratko i prelijte belim vinom.

Sipajte 50 ml tople vode, poklopite posudu i kuvajte ćureće rolnice 20 minuta ili dok ne ostanu na masnoći.

Skuvajte 500 g krompira. Oljuštite i pretvorite u pire, dok je još topao. Stavite u topli pire grudvu masnalca i sipajte 100 ml svežeg mleka.

Mešajte energično viljuškom dok pire ne postane vazdušast. Nikada ne mutite krompir pire mikserom.Postaje kao lepak.

Stavite krompir pire u odgovarajući tanjir za serviranje i odozgo poređajte ćureće vreteno.

Prelijte ćureće vreteno masnoćom od prženja. Servirajte toplo jelo.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: