Način pripreme
Istucajte blago ćureće šnicle. Posolite i začinite biberom.
Umutite dva jaja žičanom mutilicom i dodajte 20 g, narendanog parmezana.
Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i ispržite jedan omlet. Isecite omlet na 3 lente.
U sredinu svake šnicle stavite po parče omlete i parče slanine. Uvijte u rolat i probodite čačkalicom.
U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Ubacite čenove belog luka i grančicu ruzmarina. Ispržite rolnice sa svih strana kratko i prelijte belim vinom.
Sipajte 50 ml tople vode, poklopite posudu i kuvajte ćureće rolnice 20 minuta ili dok ne ostanu na masnoći.
Skuvajte 500 g krompira. Oljuštite i pretvorite u pire, dok je još topao. Stavite u topli pire grudvu masnalca i sipajte 100 ml svežeg mleka.
Mešajte energično viljuškom dok pire ne postane vazdušast. Nikada ne mutite krompir pire mikserom.Postaje kao lepak.
Stavite krompir pire u odgovarajući tanjir za serviranje i odozgo poređajte ćureće vreteno.
Prelijte ćureće vreteno masnoćom od prženja. Servirajte toplo jelo.
Nek vam je slatko!