Način pripreme
Prvo očistite i operite jagode i svaku presecite na pola, pa ih poređajte u pleh pokriven papirom za pečenje.
Nakon toga ih pecite u zagrejanoj rerni na 100 stepeni - da budemo precizniji, to je proces sušenja. Sušite ih oko 1 sat i stalno ih pazite.
Kada vidite da su jagode suve, izvadite ih iz rerne i ostavite ih da se ohlade u plehu.
Dok se jagode hlade pripremite domaću čokoladu. Oštrim nožem naseckajte čokoladu, stavite je u odgovarajuću posudu i istopite je na pari.
U mali pleh, prečnika 15 cm, stavite papir za pečenje i na njega sipajte istopljenu čokoladu, pa je lepo poravnajte.
Nakon toga, uz pomoć štipaljke, poređajte jagode na čokoladu i pospite sve pistaćijem.
Stavite u frižider da se ohladi i očvrsne, otprilike na pola sata.
Uz pomoć oštrog noža nasecite čokoladu na komade po vašoj želji i ukrasite ih svežim listovima mente.
Probajte ovu čokoladu sa jagodama, veoma je ukusna!