Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Ražnjići na grčki način

Ražnjići na grčki način

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535764
Ražnjići na grčki način
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Grčki ražnjić svako voli, čak i oni koji ne priznaju"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 kom.
  • luk - star
  • crvene paprike
  • zelene paprike
  • čeri paradajz
  • za marinadu
  • origano - 3 struka, svež
  • estragon - 3 struka, svež
  • himalajska so
  • limun
  • biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Spremite marinadu, tako što usitnite origano i estragon, dodajte sok od isceđenog limuna, dodajte maslinovo ulje, so i biber. Promešajte.

Meso operite i osušite. Isecite na jednake kocke. Luk i paprike isecite na kvadrate. Prelijte marinadom piletinu i povrće.

Ostavite u frižideru na 3 sata.

Probodite marinirano meso na drveni štapić, ređajući parče mesa, luk, papriku, a u kraj ražnjića probodite čeri paradajz.

Pecite pileće ražnjiće na jako zagrejanom roštilju ili elektirčnom roštilju.

Servirajte ražnjiće na grčki način tople!

Beleška: Sastojke za marinadu procenite prema količini mesa koju ćete spremiti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: