Način pripreme
Stavljamo bademe i 4 kašike šećera u secko i sameljemo u prah. Dodajemo bademovo brašno i dobro promešamo.
U posudi mikserom mutimo belanca i preostali šećer u tvrdu penu. U nju dodajemo u porcijama bademovu smesu, mešajući pažljivo špatulom dok se smesa ne usvoji.
Postavljamo papirom za pečenje tri posude za pečenje prečnika 23 cm i mažemo uljem.
Raspoređujemo u njih smesu i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta.
Nakon što izvadimo kore ostavljamo ih 3 minuta i okrećemo ih na rešetku, sklanjamo papir i ostavljamo ih da se potpuno ohlade.
Za to vreme spremamo krem za našu tortu bez glutena.
U posudu stavljamo maskarpone, kiselu pavlaku i šećer u prahu i mutimo dobro mikserom. U drugoj posudi mutimo slatku pavlaku.
Na kraju promešamo dobro dve smese.
Sklapamo tortu od badema, ređajući koru, krem dok se ne potroše sastojci. Završavamo kremom i ukrašavamo jagodama.
Bademova torta bez glutena je samo jedna od mnogo bezglutenskih recepata uz koje jedete ukusno, a ne konzumirate pšenično brašno.