Način pripreme
Odvajamo žumanca od belanaca.
U dubokoj posudi pomešamo četiri žumanca sa šećerom i mutimo mikserom. Nakon toga dodajemo mleko i maslac i ponovo mutimo.
U posebnu posudu stavljamo brašno i dodajemo kakao i prašak za pecivo i promešamo.
Dodajemo ih u smesu sa žumancima, šećerom, mlekom i maslacem.
Dobro umutimo mikserom dok ne dobijemo gustu smesu.
Nakon toga u posebnu posudu stavljamo belanca i so i mutimo mikserom dok ne postanu bela i mnogo meka.
Kad završimo uzimamo po jendu kašiku od belanaca i dodajemo u kakao smesu. Mešamo pažljivo drvenom spatulom dok ne potrošimo belanca.
U široki pavougaoni pleh stavljamo papir za pečenje i sipamo odozgo, gledamo da bude ravno.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 10 minuta.
Dok se peče, vadimo još papira za pečenje, veličine pleha i posipamo sa malo kakaa. Vadimo gotovu patišpanj koru iz rerne i stavljamo sa licem na dole na papir sa kakaom i odlepimo gornji papir na kojem smo pekli koru za slatki rolat.
Nakon toga pažljivo uvijamo rolat i namažemo sa malo sosa od kajsija iz konzerve. Nakon toga isečemo sitno i rasporedimo po celoj kori.
Uvijamo pažljivo i ostavljamo da se ohladi.
Po želji kakao rolat sa kajsijama možemo ukrasiti šećerom u prahu.