Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Specijalitet od punjenih pilećih grudi - fadžita

Specijalitet od punjenih pilećih grudi - fadžita

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Specijalitet od punjenih pilećih grudi - fadžita
Fotografije: Ivelina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Toplo preporučujemo specijalitet od punjenih pilećih grudi - fadžita, zaljubićete se"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 3 komada (400 g)
  • maslinovo ulje - 2 kašike ili ulje
  • luk - 1 velika glavica
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paprika - 1 komad, žuta
  • paprika - 1 komad, zelena
  • ementaler - 60 g, narenda ili drugi po ukusu
  • mocarela - 60 g ili kremasti sir
  • parmezan - 30 g
  • korijander
  • peršun
  • Marinada
  • sok od limuna - 2 kašike ili od pomorandže
  • maslinovo ulje - 1 kašika ili maslac
  • gi
  • beli luk - 1 čen, mleveni
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stvorila sam ovaj recept sa željom da se oseća meksički ukus, ali da ima evropske nijanse.

Razultat je čudesan i mislim da vredi da spremite ovo jelo. Gosti i bližnji će biti očarani. Kombinacija pileta sa raznobojnom paprikom je klasika u meksičkoj kuhinji, ali želela sam da se približi više i evropskom ukusu!

Volim da mariniram piletinu, da joj dam više ukusa. Oduzima minut da to uradite i jednostavno treba da isečete pileće grudi po sredini po dužini. Ako su debele, isecite ih na filee (ali ako vam je teško i tako je dobro).

U posudici pomešajte sok od limuna ili pomorandže, maslinovo ulje, čen belog luka, kumin i začinite po ukusu solji i mlevenim biberom. Dobro namažite pileće grudi i ostavite 30 minuta da se mariniraju, možete da ih ostavite i tokom jedne noći da se mariniraju u frižideru, to će piletu dati veoma bogat ukus.

Očistite paprike i isecite ih na ivice. Oljušteni luk isecite na polumesece.

Zagrejte maslinovo ulje (ili drugu masnoću po izboru) u tiganju i dodajte luk i paprike.

Sotirajte povrće na srednje jakoj vatri oko 10 minuta ili dok dobro ne omekšaju i karamelizuju se. Začinite po ukusu solju i sa malo bibera. Izvadite povrće iz tiganja. Stavite ih u posudu.

Dodajte u skuvano povrće sireve (ementaler, parmezan, mocarelu). Uvek možete da zamenite sireve po vašem ukus i da dodate na primer sir za mazanje i dr.

Napunite marinirane pileće grudi i pritisnite da se zatvore, nije neophodno da ih zatvarate čačkalicama. Po želji ih uvaljajte u malo brašna pre nego što ih skuvate, ali može i bez njega.

Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju. Kuvajte sa obe strane oko 5 minuta po strani, ako su male pileće grud, ako su velike oko 10 minuta po strena, dok se sir ne istopi i pileće meso se ne skuva.

Ukupo su gotove za 10 minuta ili 20 ako su veće. Možete takođe da ih samo zapečete na tiganju i da ih pečete u rerni 20 minuta. Izaberite kako vam se sviđa.

Servirajte sa gvakamoleom, kiselom pavlakom, salsom ili sa salatom po vašem ukusu. Uživajte u mom autorskom receptu!

Specijalitet od punjenih pilećih grudi - fadžita je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: