Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem brule»Krem brule sa pavlakom i jagodama

Krem brule sa pavlakom i jagodama

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Krem brule sa pavlakom i jagodama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Neverovatno iznenađenje za voljenu osobu - krem brule sa jagodama i pavlakom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 žumanaca
  • slatka pavlaka - 500 ml, tečna
  • šećer - 200 g
  • vanila - 2 kesice
  • jagode - 150 g
  • voda - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Uzmite jedno posudu i umutite žumanca sa šećerom dok se šećer potpuno ne rastopi.

2. Ugrejte pavlaku na vatri ili u mikrotalasnoj, ali ne treba da provri.

3. Pažljivo uz pomoć spatule dodajte žumanca u pavlaku i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

4. Dodajte i vanilu.

5. Sipajte smesu u keramičke posudice i pecite na pari na srednjoj rešetki u rerni na 165 stepeni. Pecite dok ne bude gotovo, tj. dok se ne zgusne krem.

6. Nakon što bude gotovo ostavite da se ohladi.

7. Pospite šećerom i uz pomoć gorionika karamelizujte.

8. Za dodatak od jagoda će vam biti potrebna jedna mala šerpa. U nju sipajte vodu, jagode i šećer i kuvajte na umerenoj vatri dok se ne zgusne.

9. Servirajte tako što na tanjir stavite posudu sa krem bruleom i dodajte 2 kašičice jagoda sa strane. Neka vam je slatko!

Krem brule sa pavlakom i jagodama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: