Način pripreme
U posudi pomešajte ugrejano sveže mleko, šećer i izmrvljeni sveži kvasac, promešajte i ostavite 10-15 minuta da se aktivira (nadođe).
U većoj posudi prosejte brašno, napravite udubljenje u njemu i dodajte umućena jaja, ulje, sveže i kiselo mleko. Dodajte nadošao kvasac i zamesite meko testo, stavite testo u namazanu posudu, uvijte streč folijom i ostavite sa strane na 1 sat na nadođe.
Rasporedite nadošlo testo na dva dela, svaki deo razvucite na tanku pravougaonu koru, na brašnom posutoj radnoj povšrini. Namažite rastopljenim i ohlađenim maslacem, pospite ravnomerno rendanim kačkavaljem i uvijte u rolat.
Isecite rolate na oblik puža debljine 1 prst, poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju jedan od drugog i namažite preostalim maslacem. Umutite odvojeno žumance sa 1 supenom kašikom svežeg mleka i 1 supenom kašikom ulja i namažite pužiće. Pospite pužiće sa kačkavaljem susamom i sa malo rendanog kačkavalja ako vam je ostalo.
Stavite pleh pužiće sa kačkavaljem u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobiju zlatnu boju oko 20-25 minuta.
Pužići sa kačkavaljem za doručak - ukusan početak dana!