Grisine

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Grisine1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Mi smo ih već jeli, ali smo odlučili da poslužimo i vas"

Potrebni sastojci

  • brašno - 20 g, prosejano
  • griz - 50 g
  • kvasac - 10 g, suv, 1/2 kesice
  • voda - 150 ml, mlaka
  • morska so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike, ekstra virgin
  • ruzmarin - svež, može i susa, kim, mak
* merne jedinice

Način pripreme

Suve sastojke - brašno, griz i so pomešajte. Kvasac rastvorite u vodi i kad se aktivira dodajte maslinovo ulje u njih.

U sredinu prosejanog brašna sipajte kvasac, so i sitno iseckane listiće ruzmarina, mak i druge semenke ili začine odokativno i mešajte postepeno. Zamesite testo dok ne postane glatko.

Gotovo testo pokrijte krpom i ostavite da odstoji oko 15 minuta.

Nakon toga testo razvucite na list debljine 5 mm i secite na trakice iste debljine.

Trakice oblikujte rukama i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje, namazan malo po želji.

Grisine pecite oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte hladne, dodajte soseve i sastojke po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: