Način pripreme
Brašno prosevamo. Napravimo udubljenje i u njega stavljamo so, sodu, pomešanu sa sirćetom, kvasac, kiselo mleko i mlaku vodu.
Zamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta, pokriveno krpom.
Za to vreme pripremamo nadev, sir izmrvimo i u njega dodajemo jaja.
Testo podelimo na 5 jednakih delova.
Uzimamo jedan deo i razvučemo što je tanje moguće. Posipamo tu i tamo komadiće maslaca. Koru uvijamo u rolat i nakon toga u oblik puža.
Oblikovanu pitu poređamo u pleh, prečnika 32 cm, namazan masalcem.
Preostale delove testa takođe oblikujemo u rolat i uvijamo oko prvog puža.
Pitu ostavljamo da stoji 10 minuta.
Namažemo sa malo ulja i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Omiljanu uvijenu pitu pečemo dok ne porumeni.
Nakon što narasla pita bude gotova, odozgo je namažemo kravljim maslacem.
Prijatno!