Način pripreme
Na dno pleha u kojem ćemo peći mlečnu pitu stavite ubrus za pečenje, a preko naprskajte malo ulja.
Sir izmrvljite u posebnoj posudi.
Počnite da ređate mlečnu pitu.
Uzmite dve kore i stavite na dno pleha. Odozgo stavite dovoljno jednaku količinu sira.
Sledeći sloj su ponovo kore za pitu, a iznad sir.
Ređajte dok ne potrošite sastojke. Važno je da završite sa korama.
Uz pomoć oštrog noža isecite pitu na male kockice.
Prelijte tako poređanu pitu rastopljenim maslacem.
Pripremite i mlečni preliv. U posudi umutite jaja sa solju na penu i u njih dodajte sveže mleko. Ponovo promešajte.
Prelijte slanu mlečnu pitu sa ovom smesom i stavite u prethodno ugrejanu rernu da se peče.
Otprilike oko 180-200 stepeni 40 minuta dok ne dobije zlatnu boju.