Jagnjetina sa spanaćem, pirinčem i pečurkama

Jagnjetina sa spanaćem, pirinčem i pečurkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Jagnjetina sa spanaćem, pirinčem i pečurkama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
06/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj70 min.
Ukupno90 min.
Porcije2
"Ovo je savršen tanjir - jagnjetina sa super garnirungom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U široku i plitku šerpu sipajte jednu šolju maslinovog ulja. Zagrejte i ubacite jagnjeće šnicle.

Ispržite 4-5 minuta po strani.

Dodajte usitnjeni luk i nastavite prženje na slaboj vatri još 5 minuta.

Dodajte blanširani spanać i pečurke. Sipajte šolju tople vode. Mešajte jelo 5-6 minuta nakon čega sipate oprani pirinač.

Začinite jagnjetinu sa pirinčem prstohvatom bibera i kašikom bibera u zrnu, prstohvatom nane i peršunom.

Dolijte toplu vodu malo iznad nivoa sastojaka.

Pokrijte šerpu poklopcem i kuvajte jagnjetinu sa spanaćem, pirinčem i pečurkama dok pirinač ne bude gotov.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: