Način pripreme
Rolat od tikvica sa nadevom koji je ukusno predjelo.
1. Narendane tikvice se blago posole nakon čega se ostavljaju da se dobro ocede od tečnosti.
2. Pomešaju se ostali sastojci za koru. Dodajte peršun i mirođiju, još začina.
3. Nakon što promešate veoma dobro, rapsoredite smesu na papir za pečenje u kvadratnu posudu i pecite u rerni na 220 stepeni. Pečenje se nastavlja dok se ne formira zlatasta korica.
4. Gotova ispečena kora zajedno sa papirom za pečenje se stavlja na krpu i uvija se u rolat. Ostavlja se tako nekoliko minuta nakon čega se ponovo odvija.
5. Preko nje se porešaju usitnjeni sastojci za nadev. Slani rolat od povrća se ponovo uvija.
6. Čvrsto se upakuje papirom za pečenje i stavlja se u frižider da se stegne. Servira se sa majonez sosom.
Rolat od tikvica je klasično hladno predjelo.