Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Mekani keksići bez glutena

Mekani keksići bez glutena

Panda LifePanda Life
Šegrt
641295
Mekani keksići bez glutena2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Mekani keksići bez glutena - super su"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • vanila - 1 komad
  • pirinčano mleko - 100 ml /može i bademovo/
  • kakao - 3 - 4 supene kašike
  • šećer od kokosa - 5 - 6 supenih kašika
  • bademovo brašno - 50 g
  • brašno od tapioke - 4 - 5 supenih kašika
  • brašno od heljde - za zgušćavanje
  • soda za hleb - 1 - 2 kašičice
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika
  • crna čokolada - 2 - 3 kockice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom i vanilom, nakon toga pomešamo sa kakaom i sipamo mleko od orašastih plodova.

Sipamo postepeno bademovo brašno i brašno od tapioke.

Dodajemo sirće, pomešano sa sodom i počinjemo da sipamo brašno od heljde dok se smesa ne zgusne i ne postane lepljiva, ali da može da se mesi.

Dodajemo sitno izmrvljenu čokoladu i promešamo. Ako želimo da keksići budu suvi, možemo dodatno da zgusnemo smesu i da oblikujemo slepljene loptice.

Poređamo kalupe za mafine u pleh za pečenje i u svaki stavljamo 1 punu supenu kašiku smese. Pečemo kolače u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta.

Mekani keksići bez glutena su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: