Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa pečurkama i sosom od paradajza

Taljatele sa pečurkama i sosom od paradajza

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Taljatele sa pečurkama i sosom od paradajza
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Porcija taljatela sa uksunim sosom od paradajza - sve neophodno za jednu sjajnu italijansku večeru, možda ćemo dodati i čašu vina"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 300 g
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • pečurke - 200 g
  • belo vino - 100 ml
  • paradajz - 1 i 1/2 šolja, narendan
  • so
  • šećer - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašika, suva
  • biber - 3 prstohvata, mleveni
  • parmezan - narendan, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk se iseku na sitno, stavljaju se u duboki tiganj i zaprže se.

Nakon što omekšaju dodaju im se pečurke isečene na kriške.

Povrće se meša povremene, nakon čega se sipa malo belog vina.

Čim ispari belo vino, dodaje se narendan paradajz.

Sos se začinjava solju, šećerom, majčinom dušicom i kada je gotov - biberom.

Kuva se do željene gustine.

Za to vreme se skuvaju taljatele u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju.

Seviraju se preliveni sosom od pečuraka i paradajza i posuti narendanim parmezanom.

Nek vam je ukusno uz ove taljatele sa pečurkama i sosom od paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: