Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija od bamije

Turšija od bamije

PetiaPetia
Početnik
10462
Turšija od bamije
Fotografije: Iva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
"Zaljubićete se u ovu turšiju, a i mnogo rakije ćete popiti uz nju"

Potrebni sastojci

  • bamija
  • sirće
  • sol
  • lovorov list
  • mirođija
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Bamiju očistite od drški i ako je krupnija, isecite je na komade. Operite je dobro u slanoj vodi.

Poređajte bamiju u tegle, a između nje stavite lovorov list, mirođiju i čenove belog luka.

Pripremite salamuru: 2 dela sirćeta, 1 deo vode i po 1 kašičicu soli na litar tečnosti.

Salamuru zagrejte da proključa i vruću je sipajte u tegle. Zatvorite tegle, okrenite ih poklopcima na dole i ostavite.

Po želji, možete da tegle prokuvate oko 5 minuta, ali će tada bamija omekšati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: