Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Topla supa od bamije

Topla supa od bamije

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Šegrt
5114453
Topla supa od bamije
Fotografije: Niki Zhelyazkova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"U hladnim danima jedna topla supa od bamije može učiniti čuda"

Potrebni sastojci

  • bamija - 1 činija
  • voda - vrela
  • so - po ukusu
  • ulje - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • bujon - 1
  • pirinač - 1/2 šoljice
  • fida - 2 kaše
  • paradajz - 1 rendan ili paradajz pire
  • peršun
  • biber - mlevni
  • brašno - 2 supene kašike, za zapršku
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljamo vodu da provri.

Dodajemo so i sitno iseckan luk, 1 mrvljeni bujon i 2-3 supene kašike ulja. Ostavljamo da malo vri da omekša luk.

Sipamo pola šoljice opranog pirinča, mešamo sve na srednjoj vatri.

Po želji možemo dodati i malo fide, mešamo da provri i fida, pred kraj kuvanja sipamo paradajz pire u supu sa bamijom.

Kad fida i pirinač provru i budu skoro gotovi dodajemo i bamiju, koja treba da ostane hrskavija, da nije mekana.

Moja bamija je domaća i prethodno zamrznuta.

Kuvamo još nekoliko minuta zajedno sa bamijom i na kraju završavamo zaprškom.

U posudi umutimo brašno sa malo hladne vode i sipamo u supu.

Ostavljamo malo i brašno da vri. Na kraju posipamo peršunom i biberom.

Ovo je recept moje majke i samo tako je pravim.

Znam da je bamija hirovito povrće i ne može se uvek naći u prodavnicama.

Kad god mogu, zamrznem je u zamrzivaču.

Ova topla supa sa bamijom je izuzetno ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: