bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone bolonjeze

Makarone bolonjeze

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Makarone bolonjeze1 / 9
28/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Da li je ljubav prema pasti dijagnoza ili znak dobrog ukusa?"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite makarone u duboku šerpu, tako da ih voda prekriva. Dodajte kašiku soli i dve kašike maslinovog ulja i kuvajte dok ne bude gotovo, pri čemu se pridržavate napisanog na pakovanju.

Zagrejte 50 ml maslinovog ulja i zapržite sitno isečen luk dok ne omekša. Dodajte šargarepu, isečenu na manje kocke i izgnječite beli luk. Pržite još 3-4 minuta, nakon toga dodajte teleće mleveno meso i zapržite pazeći da se ne stvore grudvice. Pržite 4-5 minuta.

Stavite prethodno pasiran paradajz, sitno isečen celer, crveno vino i začine. Ostavite sos da se kuva oko 15 minuta na tihoj vatri. Dodajte biber i so po ukusu.

Servirajte makarone obilno prelivene bolonjeze sosom i bogato posute sitno isečenim parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: