Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Marinirane babure i karfiol turšija

Marinirane babure i karfiol turšija

Radka SlavovaRadka Slavova
Pomoćnik kuvara
36499
Marinirane babure i karfiol turšija
Fotografije: Radka Slavova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
70 min.
"Priznajte, koliko ste tačno tegli napravili sa ovom turšijom sa mariniranim baburama i karfiolom"

Potrebni sastojci

  • paprike babure - po mogućnosti crvene, žute i zelene
  • šargarepa
  • karfiol
  • celer
  • Marinada
  • sirće - 2/3 tegle (800 ml)
  • voda - 1 tegla (800 ml)
  • šećer - 300 g
  • so - 120 g, krupna
  • senf
* merne jedinice

Način pripreme

Doza je za 4 tegle od 800 ml i 1 od 400 ml.

Marinada se stavlka na ringlu da provri.

Povrće se iseče na parčiće u zajedničku posudu i dobro se promeša. Tegle se zbijeno napune.

Nakon što marinada provri, prelivaju se napunjene tegle i doliva se do gore vodom, zatvaraju se dobro poklopcima i okreću se dok su tople.

Tako stoje dok se ne ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: