Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Pohovani karfiol sa sosom od belog luka

Pohovani karfiol sa sosom od belog luka

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pohovani karfiol sa sosom od belog luka
Fotografije: Tsvetanka Tsvetanova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Obožavamo ukus ovog jesenjeg mezeta, posebno u kombinaciji sa sosom od belog luka"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 srednja glavica
  • jaja - 2 - 3 komada
  • brašno - koliko upije da bude gusta kašica
  • biber
  • pivo - 1 šolja
  • ulje
  • so
  • za sos
  • majonez - 1/2 pakovanja
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • beli luk - u prahu
  • mirođija
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite karfiol i podelite na ružice. Stavite vodu da provri, dodajući u nju jednu kašiku soli.

Stavite karfiol da vri dok ne omekša. Umutite jaja sa pivom, brašnom, malo bibera i prstohvatom soli.

Gotov karfiol ocedite i ohladite, nakon toga zagrejte ulje u dubokom tiganju i pohujte ružice, potapajući svaku u kašicu.

Pržite dok ne postane zlatasto i servirajte sa sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: