Pile sa bamijom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Pile sa bamijom
Fotografije: Ralitsa Georgieva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
46 min.
Ukupno
66 min.
Porcije
3
"Jedno ukusno jelo da njime počastite svoj stomak - jedite i nek vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • bamija - 1/2 kg
  • pile - 1 komad
  • luk - 3 komada
  • paradajz pire - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • so
  • paradajz - 3 komada
  • peršun - svež
  • sirće - za natapanje bamije
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pile i isečemo na porcije.

Bamiju očistimo i natopimo u sirćetu (1 šolja) i vodi (2 šolje) 30 minuta. Porcije piletine ispržimo u ulju i izvadimo.

U istoj masnoći zapržimo luk isečen na sitno. Dodajemo brašno i zapržimo dok ne porumeni. Sipamo paradajz pire pomešan sa malo vode.

Kuvamo sos i kada se zgusne solimo po ukusu. Stavljamo isprženo pile i oceđenu i vodom ispranu bamiju. Dodajemo oljušten i na kocke isečen paradajz.

Sipamo 2-3 šolje vode i kuvamo pile sa bamijom dok ne bude gotovo. Malo pre nego što sklonimo sa rinlge posipamo isečenim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: