Način pripreme
Operite i isecite meso na kockice. Posebno rastopite maslac u ulju, dodajte meso i pržite dok ne dobije zlatnu boju uz neprestano mešanje.
Dodajte sitno iseckan luk i beli luk, nastavite da pržite dok ne omekša luk.
Dodajte brašno i mešajte 2-3 minuta, dodajte paradajz pire i ponovo promešajte.
Dodajte so, krompir, isečen na kockice i šargarepu, biber po ukusu i 3 šolje tople vode.
Stavite poklopac na posudu i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta.
Rastopite maslac i pržite prethodno dobro opran pirinač tekućom vodom dok ne postane providan.
Rastvorite vegetu u toploj vodi i sipajte u pirinač, ako je potrebno posolite zato što začin sadrži so.
Kuvajte ispod poklopca, nemojte mešati, na tihoj vatri. Uvijte posudu čistom krpom i poklopac, ostavite da upije vodu potpuno.
Servirajte tas kebap tako što stavite pirinač u sredinu tanjira, a sa strane sipajte kebap.