Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Paradajz-paprike»Hrskava turšija sa baburama

Hrskava turšija sa baburama

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Hrskava turšija sa baburama
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Još nije pao prvi sneg, a od ovih hrskavih babura nam je ostala samo jedna teglica"

Potrebni sastojci

  • crvene mesnate babure - 2 kg
  • za jednu teglu od kompota
  • so - 1 kašika
  • šećer - 2 kašičice
  • sirće - 6 kašika
  • slačica - 1 - 2 prstohvata, bela
  • aspirin - 1 tableta
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo babure, očistimo od drški i semenki i isečemo na parčiće.

U svaku teglu sipamo po 6 kašika sirćeta, so (1 kašika), šećer (2 kašičice) i dodajemo 1-2 prstohvata bele slačice.

Stavljamo u tegle isečen kambi i dodajemo aspirin (po 1 tabletu).

Prelivamo - punimo tegle vrućom vodom. Zatvaramo poklopcima i okrećemo na njih.

Kada se ohlade, ispravimo tegle i nekoliko dana ih rastresamo svaki dan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: