Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija od babura u rerni

Turšija od babura u rerni

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Turšija od babura u rerni
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
"Za svaku teglu turšije od babura u rerni, treba da predvidite bar po litar domaćeg vina, to smo zaboravili da stavimo u recept!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 2 kg, babure
  • beli luk - po 2 čena u svaku papriku
  • so - 1/2 kašičice po svakoj paprici
  • biber - 3 zrna po paprici
  • ulje - 1 kašičica na svaku papriku
  • sirće - 1 kašičica na svaku papriku
  • piment - 1 zrno na svaku papriku
* merne jedinice

Način pripreme

Operite babure i uklonite seme.

Poređajte babure u pleh i u svaku sipajte po 1 kašičicu ulja i sirćeta i po 1/2 kašičice soli i 2 čena belog luka.

Stavite po 3 zrna bibera i jedno zrno pimenta u svaku baburu.

Pecite paprike dok ne omekšaju i poređajte ih vruće u čiste i suve tegle.

Pritisnite dobro i zatvorite poklopcem, odmah okrenite tegle poklopcem na dole.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: