Način pripreme
Začinite mleveno meso solju, biberom i kuminom. Dobro zamesite i ostavite 30 minuta da se pomešaju miris. Isecite sitno luk i pečurke, a šargarepu izrendajte krupnije. Dobro operite pirinač.
U odgovarjaućoj posudi ugrejte masnoću i dinstajte luk u njoj, pečurke i šargarepu. Kad omekšaju dodajte mleveno meso. Mešajte energično dok se ne izmrvi. Dodajte pirinač i vodu.
Začinite solju, biberom i kuminom. Ostavite na tihoj vatri da se krčka dok se tečnost ne redukuje. Skinite sa vatre i dodajte 1-2 supene kašike sitno iseckanog svežeg peršuna.
Napunite paradajz-paprike dobijenim nadevom. Namažite dno pleha za pečenje i poređajte punjene paradajz-paprike. Pospite sa malo maslinovog ulja i sipajte 2 šolje vode. Pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne bude gotovo.