Način pripreme
1. Odsecite poklopce na paradajz-paprikama, oko 0.5 mm ispod repa. Očistite od semenki i žilica i opereite dobro.
2. Stavite paprike sa otvorom na gore u malo namazan pleh i pecite 15-18 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Treba da ostanu al dente, zato nemojte soliti, so bi izvukla sokove i učinila bi ih mekšim.
3. Za to vreme iseckajte luk i propržite u ugrejanom ulju dok ne omekša i dok ne dobije lepu boju. Sipajte paradajz pire i pire od paprike, so po ukusu i šećer i mešajte dva-tri minuta.
4. Iseckajte sveži korijander i sipajte zajedno sa leblebijama, dobro oceđenim od tečnosti iz konzerve. Kuvajte još minut-dva i skinite sa vatre.
5. Izvadite paprike iz rerne i ispraznite unutrašnjost od soka koji se skupio prilikom pečenja. Napunite nadevom od leblebija i pospite malo uljem ili maslinovim uljem.
6. Stavite ponovo u rernu na još oko 20 minuta. Servirajte tople posne punjene paradajz-paprike sa leblebijama. Prijatno!