Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Punjene paradajz-paprike

Punjene paradajz-paprike

DianaDiana
Šegrt
26583
Punjene paradajz-paprike
Fotografije: Diana
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Top predlog za ručak, koji prosto ne možete odbiti"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - oko 10 - 12 komada (srednje veličine, očišćene od drške i semenki)
  • pečurke - 200 g, sveže
  • mleveno meso - 350 g, svinjska
  • pirinač - 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • mladi luk - 4 - 5 strukova /ili 1 glavica srednje veličine starog luka/
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • biber
  • kumin
  • origano
  • maslinovo ulje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite mleveno meso solju, biberom i kuminom. Dobro zamesite i ostavite 30 minuta da se pomešaju miris. Isecite sitno luk i pečurke, a šargarepu izrendajte krupnije. Dobro operite pirinač.

U odgovarjaućoj posudi ugrejte masnoću i dinstajte luk u njoj, pečurke i šargarepu. Kad omekšaju dodajte mleveno meso. Mešajte energično dok se ne izmrvi. Dodajte pirinač i vodu.

Začinite solju, biberom i kuminom. Ostavite na tihoj vatri da se krčka dok se tečnost ne redukuje. Skinite sa vatre i dodajte 1-2 supene kašike sitno iseckanog svežeg peršuna.

Napunite paradajz-paprike dobijenim nadevom. Namažite dno pleha za pečenje i poređajte punjene paradajz-paprike. Pospite sa malo maslinovog ulja i sipajte 2 šolje vode. Pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: