Punjene paradajz-paprike

05/10/2020
"Top predlog za ručak, koji prosto ne možete odbiti "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Punjene Paprike

Način pripreme

Začinite mleveno meso solju, biberom i kuminom. Dobro zamesite i ostavite 30 minuta da se pomešaju miris. Isecite sitno luk i pečurke, a šargarepu izrendajte krupnije. Dobro operite pirinač.

U odgovarjaućoj posudi ugrejte masnoću i dinstajte luk u njoj, pečurke i šargarepu. Kad omekšaju dodajte mleveno meso. Mešajte energično dok se ne izmrvi. Dodajte pirinač i vodu.

Začinite solju, biberom i kuminom. Ostavite na tihoj vatri da se krčka dok se tečnost ne redukuje. Skinite sa vatre i dodajte 1-2 supene kašike sitno iseckanog svežeg peršuna.

Napunite paradajz-paprike dobijenim nadevom. Namažite dno pleha za pečenje i poređajte punjene paradajz-paprike. Pospite sa malo maslinovog ulja i sipajte 2 šolje vode. Pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar