Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Crvene mesnate paprike u teglama za zimu

Crvene mesnate paprike u teglama za zimu

Crvene mesnate paprike u teglama za zimu
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Crvene mesnate paprike za zimu u teglama - brzo dajemo recept"

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 10 kg
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Crvene mesnate paprike se očiste od semenki i drški.

Peku se na roštilju ili na drvenom uglju sa obe strane.

Gotove paprike se stavljaju u veliku šerpu sa poklopcem da se popare.

Oguli se kožica i ostavljaju se u tepsiji pod uglom da iscuri njihov sok. Posipa se solju, otprilike 1 ravna supena kašika po tegli.

Ređaju se isceđene crvene paprike u suve tegle, zatvara se poklopcima.

Ređaju se na dno velike posude, stavi se prostirka da sačuva tegle od vatre.

Zalivaju se toplom vodom, da bude jedan prst iznad tegli.

Presečemo se 20 minuta od momenta ključanja. Tegle se vade i ohlađene ređaju na hladno za zimu.

Od 10 kg paprika ispalo je 8 tegli - 6 sa poklopcima sa zavrtanjem i 2 bez.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: