Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Pileće džigerice i srca na seoski način

Pileće džigerice i srca na seoski način

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Pileće džigerice i srca na seoski način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Dodajte uz ovo ukusno jelo sa sela i hleb sa prepečenom koricom - zadovoljstvo vam je garantovano"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g + srca
  • crni luk - 4 glavice
  • paprika - 5 komada, pečena, oljuštena
  • so
  • biber
  • čubar
  • peršun - 1/2 veze
  • paradajz - 200 g mleven
  • maslinovo ulje
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice i srca se vrlo dobro očiste i kratko sotiraju na maslinovom ulju. Dodajte krupno isečeni luk, a kada omekša dodajte nasečenu papriku, paradajz i začine.

Sipajte vodu i pustite da se jelo krčka na laganoj vatri dok ne bude spremno, a ako je potrebno, može se dodati još vode.

Pre služenja pospite sitno seckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: