Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Savršene pržene girice

Savršene pržene girice

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Savršene pržene girice
Fotografije: N.Akifova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Nije bitno kakvo je vreme na moru, ako ima nekoga da časti savršenim prženim giricama"

Potrebni sastojci

  • girice - 500 g
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Ja uvek pravim girice po ovom receptu i bude mnogo hrskavo spolja i meko iznutra.

Uzimamo jednu duboku posudu, unutra stavljamo kukuruzno brašno i so, promešamo dobro i ubacujemo unutra girice, mešamo dobro, da se brašno zalepi po ribi.

Posle zagrevamo masnoću u tiganju i ubacujemo unutra giricu brzo rukama, pazimo da ne prska ulje.

U dva ili tri tiganja riba se potroši. Zavisi od veličine tiganja. Držimo oko tri minuta i izadimo rešetkastom kašikom, budu idealno hrskave i meke iznutra.

Na ovaj način sa kukuruznim brašnom ne upijaju mnogo masnoću.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti