Bonapeti.rs»Recepti»Alkohol»Rakija»Domaća rakija od ječma

Domaća rakija od ječma

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Domaća rakija od ječma
Fotografije: Anika Voit
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Podignite čaše za zdravicu sa domaćom rakijom od ječma - dobro raspoloženje će tek doći"

Potrebni sastojci

  • šećer - 10 kg
  • ječam - 5 kg
  • kvasac - 250 g
  • voda - 50 l
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite šećer u odgovarajuću posudu i sipajte 50 litara vode. Mešajte vrlo temeljno dok se šećer potpuno ne rastvori.

Vreme je da dodate kvasac. Ponovo dobro promešajte.

Uzimite ječam, očistite ga, ako ima đubreta ili pokvarenih zrna, onda ih odvojite. Operite ječam pod mlazom vode. Obmotajte zrna gazom i potopite ih u posudu za rakiju.

Pre nego što počnete da pečete vašu rakiju od ječma, ostavite je na sunčanom mestu najmanje 15-20 dana.

Pre destilacije uklonite ječam i dobro izmešajte rakiju.

Dobićete oko 10 litara divne domaće rakije.

Živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti