Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija od bamije i paradajza

Janija od bamije i paradajza

Potrebitel#165452Potrebitel#165452
Šegrt
303169
Janija od bamije i paradajza2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Uksuna janija koju će čak i vegani probati sa zadovoljstvom!"

Potrebni sastojci

  • bamija - 800 - 900 g
  • luk - 1 glavica (srednje veliki)
  • paradajz - 2 komada
  • paradajz pire - 1 kašika
  • aleva paprika
  • so
  • peršun - 1/2 vezice
  • šećer - 1 prstohvat
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Očiste se drške bamije, nakvasi se, posipa se solju i počinje da se provlači kroz ruke, da spadnu dlačice, nakon čega se dobro opere vodom.

U ulju se zaprži luk tri-četiri minuta i u njega se dodaje i na kocke isečen paradajz. Posoli se.

Nakon 5-6 minuta se dodaje kašičica aleve paprike, prstohvat šećera i bamija, promeša se dobro i sipa se voda - da pokrije bamiju otprilike jedan prst.

Kuva se na laganoj vatri 30-40 minuta da ostane na masnoći i na kraju se posipa peršunom isečenim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: