bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Sterilisana boranija

Sterilisana boranija

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Šef kuhinje
2272084941
Sterilisana boranija
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
14/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Sterilisana boranija će vam uvek zatrebati jer sa njom možete da napravite najrazličitija jela"

Potrebni sastojci

  • boranija - 5 kg
  • so - 5 kašičica
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo boraniju, tako što isečemo drške i vrhove mahuna. Isečemo je na parčiće dužine oko 3-4 cm. Operemo tegle (oko 6-7 tegli od 800 ml izađe).

Punimo tegle isečenom boranijom, tako što je pritiskamo prstima da se napune što je moguće gušće. U svaku teglu stavljamo po jednu kašičicu soli i prelivamo do gore hladnom vodom.

Zatvaramo čvrsto poklopcima u stavljamo da se sterilišu. Tegle treba da vru ne manje od dva sata, u suprotnom postoji opasnost da se pokvare.

Tako sterilisana boranija može da se čuva neograničeno vreme u da se koristi za različite salate, kuvana jela i garnirunge.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: