Gratin sa pilećim grudima i krompirom

17/10/2020
"Predivan gratin sa pilećim mesom i krompirom "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi isecite na žilijene. U tiganju zagrejte jednu šoljicu maslinovog ulja i propržite meso 3-4 minuta. Ogulite i iseckajte krompir na kockice.

Kuvajte ga u posoljenoj vodi dok ne budu gotovi. Procedite i sipajte u tepsiju premazanu maslinovim uljem.

Dodajte iseckani majoran i peršun, propržen pileći žilijen, prstohvat bibera.

Promešajte sastojke.

U posudi kratko mutite jaja metalnom žicom za mućenje, sipajte sveže mleko i dodajte 2 kašičice brašna. Sipajte tečnost u tepsiju.

Odozgo iseckajte kockicu kravljeg maslaca. Pecite gratin na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom dok se ne dobije prijatna boja.

Neka vam je slatko! Gratin sa pileći grudima i krompirom je veoma ukusan.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar